Kävin Isomäessä äidin ja mummon kanssa sienestämässä. Ainoita syötäviä jäljellä olevia sieniä olivatt kangasrouskut ja haaparouskut. En viitsinyt kerätä kangasrouskuja niiden kirpeyden takia. Kaalisosekeittoa minun piti tehdä, mutta äiti oli ehtinyt jo ostaa paljon juureksia (joo kaikki on äidin syytä sanoo narsisti-minä) Tässä ne reseptit nyt sitten
Veripalttu
1 plo (½l) naudan pakasteverta sulatettuna
3 dl kivennäisvettä
2 munaa
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
2 rkl siirappia
2 rkl kuivattua meiramia
4 dl ruisjauhoja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita ainekset taikinaksi ja paista 40 min. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Punaisenmeren rannikko...eiku raaka veripalttu...eiku...hei auttakaa vähän |
Kypsä veripalttu |
Kasvissosekeitto
1 kg lanttua kuorittuna ja 1 cm paloina
2 porkkanaa kuorittuina ja 1 cm paloina
1 palsternakka kuorittuna ja 1 cm paloina
1 l vettä
2 pientä valkosipulia kuorittunia kynsinä
1 dl lipstikkaa
3 rkl sitruunaruohotahnaa
1 rkl cayennenpippuria
2 rkl mustapippuria
1 rkl neilikkaa
1 rkl juustokuminaa
1 rkl kanelia
2 dl worcestershire-kastiketta
1 dl siirappia
Keitä ainekset pehmeäksi keskenään (noin 30 min.) ja soseuta.
Taas kuva kääntyi...Siinä on se sosekeitto |
Haaparouskumuhennos
½ l haaparouskuja
3 l vettä
1 rkl mustapippureita
1 rkl korianterinsiemeniä
1 pieni valkosipuli kuorittuina paloina
2 rkl lämminpurist. rypsiöljyä
1 tl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
Ryöppää puhdistettuja haaparouskuja vedessä 5 min. Valuta ja huuhtele. Paista pippureita,korianterinsiemeniä ja valkosipulia minuutin ajan sekoitellen. Survo huhmareessa tasaiseksi, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja jatka paistumista, kunnes jauhot hiukan ruskistuvat. Lisää kuohukerma ja kiehauta.
Tapettiliisteriä...eiku haaparouskumuhennosta |
Annos |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti