lauantai 17. syyskuuta 2011

Hapanimelä hapankaali-tomaatti-pinaattiohratto ja sitrus-lipstikkakypsytettyä silakkaa

Hapanimeliä ruokia ja ohrattoja tulee. Ei voi mitään.Shit happens... Ja silakkaakin vielä. KISSANRUOKAA! Hyvää tuli. Reseptit alla.

Hapanimelä hapankaali-tomaatti-pinaattiohratto
mausteliemi
3 rkl lämminpurist. rypsiöljyä
3 pientä sipulia
1 cm pala inkivääriä
4 pientä valkosipulia poikittain halkaistuna
3 rkl mustapippureita
3 rkl maustepippureita
3 rkl neilikoita
1 kanelitanko
2 rkl korianterinsiemeniä
3 rkl juustokuminaa
2 rkl paprikajauhetta
2 rkl kurkumaa
2 dl lipstikkaa
1 dl worcestershire-kastiketta
1 dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria
7 dl vettä
ohratto
yht. 1,6 dl maustelientä
250 g hapankaalia
400 g tomaattimurskaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 dl esikyps. rikot. ohrasuurimooita
2 pss (yht. taisi olla 200 g) pakastepinaattia
250 g maapähkinävoita
1 dl paahdettua seesamöljyä

Kuullota mausteliemen aineksia nesteitä ja sokeria lukuunottamatta 1 minn. Kaada nesteet ja sokeri sekaan. Keitä 30 min. Siivilöi ja lisää liemeen ohraton ainekset seesamiöljyä lukuunottamatta ja vettä jos tarvis. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan (ne vaihtelevat). Lisää seesamiöljy.
Mausteliemi

Ja pian jouduinkin vaihtamaan kattilaa

Ohratto. Unohdin pinaatin.
Ohratto kun muistin laittaa pinaatin sekaan.

Sitrus-lipstikkakypsytettyä silakkaa
1 kg silakkafileitä (älä osta kokonaisia silakoita, niitä on vaikeampi nylkeä)
1 verigreippi
1 sitruuna
1 appelsiini
2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 cm pala inkivääriä
2 dl lipstikkaa

Nylje silakkafileet (ei tietääkseni pakollista). Pese sitrushedelmät. Raasta sitrushedelmien kuoret ja purista mehut. Keitä sitruskuoria, etikkaa, sokeria, vettä, inkivääriä ja lipstikkaa 5 min. Jäähdytä. Kaada mehut jäähtyneeseen liemeen. Kokoa lasipurkkiin silakkafileitä ja kaada lientä peitoksi. Anna maustua ja kypsyä vähintään neljä tuntia (minä vedin ensimmäiset silakat jo puoliraakoina).
Marinointiliemi

Huono kuva silakkafileen nylkemisestä

Silakkaa ohraton kaverina.

Ohrattoa ohraletussa (ohran kera :D)
2 (kanan-)munaa
2,5 dl maitoa
1,5 dl ohrajauhoja
2 dl sitä ohrattoa
1 dl lämminpurist. rypsiöljyä

Sekoita munat,maito, jauhot ja ohratto. Paista rypsiöljyssä ja tarjoa seesamiöljyn kanssa.
Oksennusta vai lettutaikinaa? Se kannattaa päättää ennen kuin alkaa tehdä ruokaa.

Lettu pannulla.

Lettua ja isän paistamaa silakkaa
Ohratto olisi saanut olla imelämpi ja silakat olivat miedompia kuin piti. Hyvää oli silti niin kuin sekoilin tuossa alkuteksteissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti