lauantai 3. syyskuuta 2011

Sienessä ja sienimuhennos

Kävin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni sienestämässä. Mummuni on kokenut sienestäjä ja hän lähti mielellään mukaan. Äiti tuli noukkimaan mustikoita. Menimme Ulvilaan Vanhankylän metsään. Paljon löytyi pieniä epämääräisiä sieniä. Aluksi löytyi mätiä känsätuhkeloita. Sitten pienenpieniä samamnmoisia. Ajattelin että ei ...lvetti. Tuollaisiako keräilemme. Pian löysimme punikkitatteja, voitatteja ja ison apajallisen lampaankääpiä. Koska niitä oli niin paljon, mummuni kehotti minua heittämään punikkitatit pois. Tein niin vastahakoisesti. Löysimme myös kanttarelleja, joiden sesongin luulin jo menneen ohi. Mukaan tarttui myös yksi kehnäsieni. Kori tuli täyteen. Ajattelin tehdä sienimuhennosta pakkaseen, mutta ne mokomat kutistuivat yhdeksi pannulliseksi paahdettaessa. Herkullista oli silti. Sieniretkelle ei valitettavasti sattunut kameraa.
Äidin ostamalle huhmareellekin tuli nyt käyttöä.
Sienimuhennos
korillinen mietoja sieniä (minulla lampaankääpiä, kehnäsientä, kanttarelleja ja muutama pikkuinen känsätuhkelo)
2 rkl lämminpurist. rypsiöljyä
2 rkl mustapippureita
1 pieni valkosipuli kuorittuna ja murskattuna
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk (2,5 dl) kaurakermaa

Paahda sieniä erissä kuivalla pannulla välillä siivilöiden nestettä pois. Kun kaikki sienet on paahdettu, kuumenna öljyä samassa pannussa, jossa paahdoit sienet. Lisää öljyyn pippurit ja murskattu valkosipuli. Paista sekoittaen minuutin ajan ja murskaa huhmareessa. Kuumenna seos öljyssä uudestaan sienien ja jauhon kanssa. Paista minuutin ajan ja lisää kaurakerma. Keitä 5 min. ja tarjoa.
Sienet pannulla.

Viekää minut taas johtajanne luo!
(Ei, en tiedä. miksi kuva lampaankäävästä kääntyi)

Sienimuhennos. Harhoja ei onneksi tullut syömisen jälkeen.
Hyvää ja yksinkertaista. Annoskuva unohtui. Anteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti