lauantai 13. elokuuta 2011

Hapanimelä sipulikastike

Isä ja veli söivät lounaaksi possunkyljykset minun vetäessä porsaansydänvorshmackia naamariin. Tarjouduin tekemään kastikkeen possulle. Mitään lientä ei nyt ollut edes pakkasessa ja possu paistettiin grillissä, joten lihasnestettä ei jäänyt talteenotettavaksi. Sipulia meillä sattui olemaan ja keksin sitten tämmöisen.
Sipulikastike ja ruma kauha

Hapanimelä sipulikastike
1 rkl lämminpuristettua rypsiöljyä
1 iso keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl mustapippureita
1 rkl neilikoita
1 kanelitanko
1 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja+2 rkl vettä

Pese sipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Pilko molemmat karkeaksi (säästä sipulin kuoret). Kuullota ne mausteiden kanssa öljyssä  keltaisiksi. Lisää vesi, soija ja etikka ja sokeri. Keitä 5 min. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna liemi. Sekoita jauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada suurus liemen joukkoon sekoittaen. Kiehauta ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti