Sipulikastike ja ruma kauha |
Hapanimelä sipulikastike
1 rkl lämminpuristettua rypsiöljyä
1 iso keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl mustapippureita
1 rkl neilikoita
1 kanelitanko
1 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja+2 rkl vettä
Pese sipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Pilko molemmat karkeaksi (säästä sipulin kuoret). Kuullota ne mausteiden kanssa öljyssä keltaisiksi. Lisää vesi, soija ja etikka ja sokeri. Keitä 5 min. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna liemi. Sekoita jauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada suurus liemen joukkoon sekoittaen. Kiehauta ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti