lauantai 20. elokuuta 2011

mokkarahkasuklaakakku

Jo postattu mokkarahkakakku tuunattuna. Teki mieli makeaa ja...no vararengas kasvaa entisestään mutta mitä olisi elämä ilman makeaa!?

En skiv av kaka/Pala ...skaa eiku...
("Pala" kakkua)
Mokkarahkasuklaakakku
4 liivatelehteä
5 dl kylmää vettä
300-350 g digestive-keksejä
3 dl maitoa
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 muna
1 dl sokeria¨
1 prk (250 g) rahkaa
150 g taloussuklaata
2 dl vahvaa, kuumaa kahvia
1 dl raakaruokosokeria tai hunajaa

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita maidon ja öljyn kanssa taikinamaiseksi. Painele seos piirakkavuoan pohjalle. Vaahdota muna ja sokeri vesihauteessa kypsentäen (Älä kypsennä kokkeliksi asti. Kova vaahto riittää). Keitä kahvi ja sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita munavaahto, sulatettu suklaa, rahka ja raakaruokosokeri. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota kuumaan kahviin. Sekoita kahvi munarahkasuklaaseokseen, kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti