lauantai 6. elokuuta 2011

Haudutettu hauki kaurakerma-misokastikkeella

Ihanaa. Ruohosella on taas haukea. Sen haudutin vedessä kahtena kokonaisen hauen palana kidukset poistettuna ylimaustetun tomaattikastikkeen ja misotahnan seassa. Tomaattikastiketta tein hetken mielijohteesta tutulla ohjeella, jonka olen jo postannutkin hieman liikaa maustettuna, sillä yliarvoitsin taas sen määrän kastiketta joka tulee kuorituista, kannattomista ja siemenettömistä tomaateista. Vähän ehkä turhan tujua pastakastikkeeksi, mutta menee mausteena. Kai minä sitä leivällekin vetelen väkisin kun kissanrasvaa...anteeksi, siis margariinia en käytä, sillä pehmeät rasvat saa paremmin öljystä , jossa usein uitan jopa ruisleipää.
   Muu perhe söi kirjolohta, jonka selkäruodon ja pään keitin hauen kanssa
  
Haudutettu hauki kaurakerma-misokastikkeella
7 dl vettä
1 sipuli
1 dl ylimaustettua tomaattikastiketta tai tomaattipyrettä kera neilikoitten ja pippurien
2 rkl misotahnaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
1 rkl cayennenpippuria
1 hauki
1 kirjolohen selkäruoto
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (2,5 dl) kaurakermaa
kourallinen persiljaa


Halkaise hauki poikittain saadaksesi sen mahtumaan kattilaan. Pese hauki ja kirjolohen selkäruoto. Poista molemmista kidukset. Kiehauta vesi sipulin, mison, tomaattikastikkeen ja soijakastikkeen kanssa. Lisää hauki ja kirjolohen selkäruoto. Ota pois levyltä ja hauduta 5 minuuttia. Ota kalat kattilassa. Ota lihat talteen ja laita tähteet takaisin kattilaan ja keitä kokoon, kunnes lientä on 2 dl jäljellä. Siivilöi, jäähdytä ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna kaurakerma ja sekoita liemisuurus joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä 5 min. Lisää persilja. Tarjoa

Siinä hän jäähtyy. Haukea ja lohtahan siinä.

Surkea kuva, mutta pistetään nyt lukijoiden kiusaksi. Höyry tässä kameran linssissä tulee kokookiehuvasta liemestä.

Haukea, perunoita, maustekurkkua ,kukkakaalia, parsakaalia ja kastiketta.
Kastike oli suolaista ja kermaista. Tomaattia olisi saanut olla enemmän. Kukkakaali ja parsakaali jäivät liian koviksi. Mutta hauki oli mehevää. Marinoin hauen varmaan kun sitä jäi niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti