lauantai 6. elokuuta 2011

Maustekurkut avomaankurkuista

Näin Itäkeskuksen Prismassa halpoja kotimaisia avomaankurkkuja. Päässä alkoi raksuttaa. Päätin sitten tehdä maustekurkkuja. Minulla oli silloin vain yksi pieni kassi rypsiöljypullolle, joten jouduin kantamaan väkiviinaetikkapullon sellaisenaan. Toivon mukaan kukaan ohikulkijoista ei luullut minun menevän salaa ryypiskelemään (Taidan olla vainoharhainen).
   Tarkkaa määrää lientä en muista, sillä maustekurkkujen teosta on jo aikaa enkä kiireiltäni(laiskuuttani) ehtinyt blogaamaan niitä vielä ja muistaakseni tein lientä aluksi liian vähän.

Maustekurkut
3 kg avomaankurkkuja
5 dl väkiviinaetikkaa
2,5 dl sokeria
1 l vettä
2 rkl rosepippureita
2 rkl mustapippureita
2 rkl maustepippureita
2 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl neilikoita
1 kanelitanko
2 rkl korianterinsiemeniä
1 laakerinlehti
1 cm pala inkivääriä
1 dl tilliä
1 dl korianteria

Kuori ja viipaloi kurkut. Keitä liemi etikasta, sokerista ja mausteista (lisää tilli ja korianteri vasta lopuksi). Lado puhtaisiin lasipurkkeihin kurkkuviipaleita ja kaada liemi mausteineen päälle. Säilytä jääkaapissa

Kurkut purkissa ja ruma pöytäliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti