Tarkkaa määrää lientä en muista, sillä maustekurkkujen teosta on jo aikaa enkä kiireiltäni(laiskuuttani) ehtinyt blogaamaan niitä vielä ja muistaakseni tein lientä aluksi liian vähän.
Maustekurkut
3 kg avomaankurkkuja
5 dl väkiviinaetikkaa
2,5 dl sokeria
1 l vettä
2 rkl rosepippureita
2 rkl mustapippureita
2 rkl maustepippureita
2 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl neilikoita
1 kanelitanko
2 rkl korianterinsiemeniä
1 laakerinlehti
1 cm pala inkivääriä
1 dl tilliä
1 dl korianteria
Kuori ja viipaloi kurkut. Keitä liemi etikasta, sokerista ja mausteista (lisää tilli ja korianteri vasta lopuksi). Lado puhtaisiin lasipurkkeihin kurkkuviipaleita ja kaada liemi mausteineen päälle. Säilytä jääkaapissa
Kurkut purkissa ja ruma pöytäliina |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti