Äidin kesäkurpitsakeitto
5 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 sipulia silppuna
1 purjo silppuna
1 omena silppuna
1 l kanalientä
1 tl cayennenpippuria
1 tl suolaa
2 dl kaurakermaa
Keitä kesäkurpitsat, sipuli, purjo ja omena pehmeiksi kanaliemessä. Mausta. Soseuta. Lisää kerma ja syö.
Kesäkurpitsakeitto. Vihreää, eikö totta. |
1 haudutettu hauki nahattomina ja suht. ruodottomina paloina/hiutaleina
1 haudutettu lohen selkäruoto nahattomina ja suht. ruodottomina paloina/hiutaleina
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3/4 dl punaviinietikkaa
1/4 dl soijakastiketta
1 rkl sinappia
1 rkl piparjuuritahnaa
Sekoita ainekset ja anna maustua mahdollisimman kauan.
Marinoitua oksennusta...eiku haukea (ja lohen selkäruotoa) |
2 dl vahvaa kahvia
3 dl soijamaitoa tai maitoa
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 muna
3 rkl luomuraakaruokosokeria
1 rkl luomuvaniljajauhetta
Vatkaa jäähtynyt kahvi, maito (tai soijamaito), sokeri, perunajauho ja muna kattilassa (mieluiten teflon-). Kuumenna kunnes seos sakenee ja pulpahtaa. Lisää raakaruokosokeri ja vanilja, jäähdytä ja tarjoa
Mokkakiisseli, jonka minä ahneuttani vedin naamariin jo kuumana. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti