8.7 veripalttu oli loppumassa.Ajattelin tehdä alla olevalla tavalla marinoitua lahnaa,mutta Mäkisen Tyttärillä ei ollut lahnaa,eikä ollut haukeakaan,joten otin lohen selkäruodon ja kaksi ahventa (yritin hankkia mahdollisimman ekologista).Tällöin minulle ei tietenkään tullut mieleen tilata lahnaa (tai särkeä).Tapahtuneesta on edelleen uloke otsassa.Tässä se lohdutusresepti siihen vi...ketutukseen.Kalalientä sattui onneksi olemaan pakkasessa.Mausteita meillä on ärsyttävästi melkein vain valmiiksi jauhettuna eikä äiti ole suostunut ostamaan huhmaretta ,joten ne vähät kokonaiset mausteet täytyy laittaa kokonaisina (sopii kyllä liemiruokiin)
Karamelli-punaviinietikkamarinoitu lohen selkäruoto ja ahven
1 ison lohen selkäruoto (en muista painoa)
2 keskikokoista ahventa (en muista painoa)
2 l kalalientä(jos on) tai vettä
marinadi
1/4 dl sokeria
2 dl punaviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
2 rkl lämminpuristettua rypsiöljyä
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl valkopippuria
1 tl cayennenpippuria
1 tl piparjuuritahnaa
1 rkl perussinappia
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Poista kaloilta kidukset ja pese kalat.Keitä kalat kypsiksi vedessä tai kalaliemessä.Ota liemi talteen ja jäähdytä kalat.Kalojen jäähtyessä tee marinadi :Karamellisoi sokeri.Kaada sekaan punaviinietikka (kuuma etikka roiskuu aika paljon aluksi)..Anna karamellin sulaa viinietikkaan ja sillä aikaa kuullota mausteet paitsi sinappi ja piparjuuritahna lämminpuristetussa rypsiöljyssä.Lisää soijakastike.Yhdistä seokset ja anna jäähtyä.Lisää jäähtyneisiin seoksiin sinappi,piparjuuritahna ja kylmäpuristettu rypsiöljy.Murustele kalojen liha ruodottomana säilytysrasiaan ja lisää marinadi.Anna marinoitua mahdollisimman kauan.Minä söin päivällisellä 6 tuntia marinoinnin jälkeen.
Söin lihan keitettyjen perunoiden,sen lanttulaatikon oman maan salaatin ja itse tehdyn hapanruisleivän kanssa, jonka ohjeen postaan myöhemmin. Kala oli oikein maukasta näin marinoituna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti