mokkarahkakakku
4 liivatelehteä
300-350 g digestivekeksejä
3 dl maitoa
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 prk (taisi olla 2 dl) vispikermaa
1 prk (taisi olla 250 g) rahkaa
2 dl kuumaa kahvia
Pistä liivatteet veteen likoamaan. Murskaa keksit ja lisää maito ja öljy. Sekoita taikinaksi. Paina taikina piirakkavuoan pohjalle. Vaahdota muna sokerin kanssa kuumassa vesihauteessa kiinteäksi vaahdoksi. Hengitä ja iloitse siitä että munanvaahdotus on ohi. Vaahdota kerma. Notkista rahka kermavaahdolla. Kaada munavaahto rahkaseoksen joukkoon. Liota liivatteet kuumaan kahviin ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Kaada seos piirakkavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Valmis kakku |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti