maanantai 11. heinäkuuta 2011

Mokkajuustokakku

Tätä on tullut useasti tehtyä. Sitten kun jaksan, teen tätä itse tehdyistä kekseistä. Hyvää ja yksinkertaista. Kahvi sopii hyvin maitotuotteiden ja sokerin joukkoon. En hirveästi välitä tuorejuustosta, joten korvasin sen rahkalla.

mokkarahkakakku
4 liivatelehteä
300-350 g digestivekeksejä
3 dl maitoa
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 prk (taisi olla 2 dl) vispikermaa
1 prk (taisi olla 250 g) rahkaa
2 dl kuumaa kahvia

Pistä liivatteet veteen likoamaan. Murskaa keksit ja lisää maito ja öljy. Sekoita taikinaksi. Paina taikina piirakkavuoan pohjalle. Vaahdota muna sokerin kanssa kuumassa vesihauteessa kiinteäksi vaahdoksi. Hengitä ja iloitse siitä että munanvaahdotus on ohi. Vaahdota kerma. Notkista rahka kermavaahdolla. Kaada munavaahto rahkaseoksen joukkoon. Liota liivatteet kuumaan kahviin ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Kaada seos piirakkavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmis kakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti