sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

veripalttu ja lanttulaatikko

Veripalttu tuli tehtyä ihan ohjeen mukaan toisin kuin yleensä.Näin perinteiseen ruokaan ei uskalla kajota.Sipulin ja pekonin jätin pois ja tein kokonaan ruisjauhoista.Lanttulaatikkoa hiukan maustoin lisää.Tein näitä ruokia 5.7 mutta postasin vasta nyt.Innostuin tekemään lanttulaatikon kun kaupasta vihdoinkin löytyi aromikasta,suomalaista lanttua eikä mautonta britannialaista.Veripaltuista ja veriletuista olen pitkään tykännyt vaikkei äiti niitä olekaan tehnyt.Koulussa ihastuin veripalttuun.Normaalisti palttu paistettaisiin 200 asteessa 20 min mutta samassa uunissa oli 175 asteessa lanttulaatikko joten annoin olla siinä samassa 40 min.Korppujauhot unohdin lanttulaatikon pinnalta ja taysjyväkorppujauhoja ei ollut enkä nyt jaksanut sulattaa pakastimesta täysjyväleipää joten käytin lanttulaatikkomassaan ruisjauhoja.

Veripalttu
1 plo (½l) naudan pakasteverta sulatettuna
1 tlk (0,33l) olutta
2 munaa
1 rkl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl siirappia
1 rkl kuivattua meiramia
4 dl ruisjauhoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen.Sekoita ainekset ja paista uunivuoassa 40 min.


lanttulaatikko
1 kg lanttua
vettä niin että lanttu peittyy
2 dl ruisjauhoja
2 dl kaurakermaa
2 munaa
1 dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl valkopippuria
1 tl cayennenpippuria

Kuumenna uuni 175 asteeseen.Keitä lantut kuorittuina paloina kypsiksi.Soseuta lantut keitinliemessä.Lisää loput ainekset ja paista uunivuoassa 1½ h.

Hyvää tuli ja olut sopi palttuun (ensimmäistä kertaa tein oluella).Seuraavaksi kokeilen korvata siirapin ½dl karamellisoidun sokerin ja ½dl punaviinietikan seoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti