maanantai 11. heinäkuuta 2011

Porsaanmaksaa vai tofua? No tofua!

Laitoin herätyksen varta vasten seitsemäksi, jotta ehtisin kauppahalliin Mäkisen tyttärille lahnaa kärkkymään. Lahnaa ei ollut. Eikä sitä voinut tilatakaan. Sama juttu Porin Kalassa, Kalaliike Ruohosessa ja Kalaliike Michael Holmbergissä. Holmbergiltä sain kyllä kalastajan numeron joten voin ilmoittaa ottavani vastaan lahnaa, jos sitä tulee. Katsotaan nyt miten tämä käy. Minun ikäistäni kalastaja ei todennäköisesti ota todesta, joten täytyy sopia vanhempien kanssa
   En ottanut nyt lainkaan kalaa vaan aioin valita porsaanmaksan ja tofun väliltä. Valitsin tofun. Tavallista tofua ei ollut joten otin tofun hampunsiemenillä

Karamelli liukenemassa viinietikkaan. Tämä seos ei sitten tykkää kädestä väärässä paikassa väärään aikaan. Roiskuminen sattuu.

Siinä he marinoituvat/lilluvat...

"Koiranruokalautasella" tällä kertaa sitä lihaliemipunaviiniohrattoa, mustapapuja, marinoitua tofua, haudutettua kaalia, keitettyä juuriselleriä ja juuripersiljaa ja lanttulaatikkoa.


Marinoitua tofua kielensyöjän tapaan
tofu
1 pkt (taisi olla 230 g) tofua hampunsiemenillä
1 rkl lämminpuristettua rypsiöljyä
marinadi
½ dl sokeria
2 dl punaviinietikkaa
3/4 dl soijakastiketta
½ dl miriniä
1 rkl lämminpuristettua rypsiöljyä
1/3 dl valkosipulimurskaa
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
2 tl cayennenpippuria
1 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl sinappia

Viipaloi tofu pieniksi paloiksi. Paista ruskeiksi öljyssä. Jätä tofu jäähtymään. Karamellisoi sokeri. Kaada joukkoon viinietikka ja varo roiskuvaa kuumaa seosta. Anna karamellin liueta etikkaan. Kuullota karamellin liuetessa mausteet öljyssä. Lisää soijakastike ja mirin. Yhdistä seokset ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon piparjuuritahna ja sinappi. Pistä tofupalat marinadiin ja anna marinoitua mahdollisimman kauan. Minulla kerkesi marinoitumaan 2½ tuntia kun tuli lounasaika ja söin vähän tofuista.

Ainahan voimakas marinadi piristää tofua.Viinietikan terävyys oli heikentynyt keittäessä, mistä miinusta. Muuten oikein hyvää. Tofupalat olivat oikein meheviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti