Porin luomupuodista tomaatteja hakiessani törmäsin myös varrellisiin valkosipuleihin. Kysyin tietämättömänä voiko varsia käyttää, ja sain myöntävän vastauksen. Päätin käyttää niitä kastikkeeseen.
Kuoritun punaposken kuva siltä varalta, jos joku ei sellaista ole nähnyt |
Kastike aluksi |
Kastike lopuksi |
Janssonin tomaatti-valkosipuli-korianterikastike
1 rkl lämminpuristettua rypsiöljyä
400 g tomaatteja
1 pieni valkosipuli varsineen
2 rkl kanelia
2 rkl neilikkaa
2 tl cayennenpippuria
1 tl sokeria
1/4 dl kuivattua oreganoa
4 anjovisfileetä
4 rkl anjovislientä
4 rkl soijakastiketta
½ dl korianteria
Kalttaa tomaatit (tee ristiviilto ja keitä 10 sekuntia) . Kuori tomaatit ja valkosipulit. Purista tomaattien mehu siivilän läpi kulhoon. Poista tomaattien kovat kannat. Murskaa tomaatit ja valkosipulit ja valkosipulinvarret. Kuullota öljyssä tomaatteja, mausteita, valkosipulia ja varsia, sokeria ja anjovista. Lisää tomaattien mehu, anjovisliemi ja soijakastike. Keitä 30 min. Lisää korianteri.
Tästä tuli hyvää ja vähän ketsuppimaista, joten soijakastike, mausteet ja korianteri vievät tätä itämaiseen suuntaan. Hyvää pastan kanssa ja wokkikastikkeena. Kuvat satuin löytämään. Aikaisemmin ilmoitin niiden olleen hukassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti