tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ruokahaasteosallistuminen: Janssonin tomaatti-valkosipuli-korianterikastike

Nyt on 12.7(.2011) ja tämän hetken ruokahaastehan on tomaatti. Minä en pidä tomaateista kuin tiivistettynä soseena ja kastikkeena. Päätin tehdä kastikkeen. Olen aikaisemminkin käyttänyt suolakalaa (yleensä ekologista kilohailianjovista) tomaattikastikkeihin hyvällä menestyksellä. Yritin saada tomaatista mahdollisimman terävän makuista keittämällä kastiketta normaalia pidempään (noin 30 min) ja kuullottamalla tomaatin mallon ja lisäämällä tomaatin mehun vasta kuullotuksen jälkeen
   Porin luomupuodista tomaatteja hakiessani törmäsin myös varrellisiin valkosipuleihin. Kysyin tietämättömänä voiko varsia käyttää, ja sain myöntävän vastauksen. Päätin käyttää niitä kastikkeeseen.
Kuoritun punaposken kuva siltä varalta, jos joku ei sellaista ole nähnyt

Kastike aluksi

Kastike lopuksi


Janssonin tomaatti-valkosipuli-korianterikastike
1 rkl lämminpuristettua rypsiöljyä
400 g tomaatteja
1 pieni valkosipuli varsineen
2 rkl kanelia
2 rkl neilikkaa
2 tl cayennenpippuria
1 tl sokeria
1/4 dl kuivattua oreganoa
4 anjovisfileetä
4 rkl anjovislientä
4 rkl soijakastiketta
½ dl korianteria

Kalttaa tomaatit (tee ristiviilto ja keitä 10 sekuntia) . Kuori tomaatit ja valkosipulit. Purista tomaattien mehu siivilän läpi kulhoon. Poista tomaattien kovat kannat. Murskaa tomaatit ja valkosipulit ja valkosipulinvarret. Kuullota öljyssä tomaatteja, mausteita, valkosipulia ja varsia, sokeria ja anjovista. Lisää tomaattien mehu, anjovisliemi ja soijakastike. Keitä 30 min. Lisää korianteri.

Tästä tuli hyvää ja vähän ketsuppimaista, joten soijakastike, mausteet ja korianteri vievät tätä itämaiseen suuntaan. Hyvää pastan kanssa ja wokkikastikkeena. Kuvat satuin löytämään. Aikaisemmin ilmoitin niiden olleen hukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti